top of page

Общи условия за използване

Уважаеми клиенти, моля запознайте се с настоящите условия за използване на магазин в www.studioaromati.com.

 

1. Общи условия

Настоящите Общи условия представляват правно споразумение със задължителна, обвързваща сила между Студио Аромати (магазин) и потребителите (Вие) във връзка с услугите, предлагани от studioaromati.com. С разглеждането на страниците, натискането на обектите или връзките, разположени на страниците на studioaromati.com, Вие се съгласявате, приемате и се задължавате да спазвате тези Условия за обслужване. 

 

Студио Аромати ЕООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление:

Ботевград, ул. П.Р. Славейков 8, ап.5

ЕИК 205233448  
 

2. За поверителноста на Вашите данни

Студио Аромати обработва и предприема мерки за защита на личните данни на потребителите съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни. Потребителите се съгласяват, че Студио Аромати има право да обработва личните им данни във връзка с използването на услугите на уебсайта. За да Ви обслужваме и изпълняваме Вашите поръчки е необходимо приемането на следните данни: 
 

- име и фамилия

- e-mail

- телефон за връзка

- адрес за фактура и доставка

- пощенски код

 

В последствие имате възможност да коригирате тези данни от Вашия личен профил.

 

Данните, които ще получим при поръчката, регистрацията или разглеждането на страниците, ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – приемане и изпълнение на поръчки, Абонамент за новини, връзка с Вас в случай на проблеми, свързани с поръчката и подобряване на обслужването на Студио Аромати. Ние гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани за Абонамента за новини, могат да прекратят абонамента си по всяко време от връзката, разположена в края на всяка новина.

Вашият потребителският профил може да бъде изтрит от системата на Студио Аромати заедно с прилежащите към него данни при желание от Ваша страна.

 

3. Поръчката

Всяка поръчка на продукт или услуга през системата на Студио Аромати е свързана със задължение за плащане по избран от Вас начин. Поръчки приемаме 24 часа в денонощието, също и в почивните дни и в дните на официалните празници. При получаване на поръчка в почивен ден, обработката и започва в първия работен ден. В процеса на поръчка, имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, e-mail, телефон, адрес, пощенски код, начинa на доставка и начина на плащане. След приключване на поръчката и ако това е първата Ви поръчка на посочения телефон ще получите обаждане от нас с потвърждение на същата информация. За всяка следваща поръчка ще получите потвърждение само по e-мейл.  За промяна в статуса на поръчката (потвърждение, обработване, изпращане и др.) ще бъдете уведомявани по е-мейл. Състоянието на текущата, както и на предишни поръчки, можете да следите от Вашия личен профил.

Поръчката на продукт/и през е-магазина означава изразено съгласие за сключване на договор за дистанционна продажба, който се регулира от Закона за защита на потребителите.

Винаги можете да се свържете с нашия екип на тел. 0897 099662, за да получите информация за нашите продукти, услуги, за да заявите рекламация или да проверите статуса на вече направена поръчка през системата на Студио Аромати.

 

4. Цените

Всички цени са в лева. Цените на продуктите са показани без цената за доставка, която зависи от избрания от вас куриер. Цените могат да бъдат променени по всяко време и без да уведомява предварително потребителите. Потребителят заплаща цената, която е била актуална по време на сключване на договора.

 

5. Проблеми при изпълнение на поръчката

Въпреки че се стремим да изпълняваме всички поръчки с точност, изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини: 

 

1. Правим всичко възможно да разполагаме с наличност и да обновяваме наличностите своевременно, но е възможно някой от поръчаните продукти да не е наличен; в този случай ще се свържем с Вас в най-кратък срок по телефон или с email съобщение

2. Посочили сте грешни или непълни данни за доставка -  имена, адрес, телефон, пощенски код.

 

При несъответствие между получените и поръчаните продукти или възникване на неточност по наша вина, ще поемем разходите по последващо връщане и замяна на несъответстващите продукти. При невъзможност за доставка не по вина на Студио Аромати (не се намирате на посочения адрес или не отговаряте на обажданията на доставчика), Вашата поръчка ще бъде върната при нас докато се свържем с Вас.
 

6. Плащане

Поръчките се заплащат по Ваш избор, по един от методите, посочени в е-магазина. При избор на метод за плащане, различен от плащане при доставка (пощенски паричен превод), Вие изразявате съгласието си да заплатите цената на Вашата поръчка авансово на посочената от нас банкова сметка.

Предлагаме 3 начина за плащане:
 

1. Плащане при доставка: при получаване на поръчката, плащате на куриера (пощенски паричен превод),

2. Плащане по банков път.
 

7. Доставка и получаване на продуктите

1. С изпращането на потвърждение за поръчка, Вие се съгласявате да заплатите цената на избраните продукти и посочената стойност на транспортните разходи.
 

2. Доставка на адрес: избира се в процеса на поръчка след попълване на точен адрес, имена, пощенски код, предпочитана дата на доставка и допълнителни инструкции.
 

 

8. Отказ от поръчка и връщане

Стандартна политика

Можете да върнете закупените от нас продукти без причина за връщане в рамките на 14 дни от датата на закупуването при следните условия: 

           - Продуктите да са в оригиналната си опаковка

           - Да няма следи от употреба, нарушен вид или зацапване

           - Да включите оригиналната фактура или поръчка, с която сте получили продуктите (с Вашата поръчка ще получите придружаващ документ за плащане).           - Разходите по връщането на продуктите са за Ваша сметка.

 

Поради естеството на продуктите, които включваме в нашите подаръчни комплекти, те са персонализирани и могат да съдържат продукти с кратък срок на годност. В този случай се прилага Специална политика за връщане.

 

Специална политика

В случай, че продуктът пристигне с нарушена опаковка, моля уведомете ни в рамките на 48 часа от доставката, за да имаме възможност да реагираме:

 • За целта ще ви бъде необходим протокол от куриерската фирма за нарушена цялост на опаковката.

 • Включете оригиналната фактура или поръчка, с която сте получили продуктите (с Вашата поръчка ще получите придружаващ документ за плащане).

 • Ние ще преопаковаме и доставим отново продуктите.

 • Разходите по връщането на продуктите и повторната доставка са за Ваша сметка.
   

Когато продуктът видимо не съответства на заявения за покупка от клиента и това може да се установи чрез осъществен преглед, можете да поискате доставения ви продукт да бъде заменен със съответстващ на направената от вас поръчка в срок от 14 дни от получаването му, на studioaromati@gmail.com.

 • Продуктът трябва да бъде неупотребяван.

 • След преглед на върнатият продукт от наш сътрудник, клиентът ще бъде уведомен чрез e-mail за резултата от проверката и за изпращането на съответващ продукт.

 • Разходите по връщане на продуктите са за сметка на клиента.

 • Изпращането на продукта до клиента може да отнеме до 30 работни дни от датата на пристигане до studioaromati@gmail.com.

 • Ако продуктът е употребяван, Studio Aromati си запазва правото да не приеме връщането му и да го изпрати обратно на адреса на клиента.

 • Продукти, направени съгласно индивидуални спецификации или такива, които са персонализирани не подлежат на замяна, връщане и рекламация.

 

Адрес за връщане на продукти:

Студио Аромати ЕООД

Ботевград 2140

ул. П.Р. Славейков 8, ап.5

 

9. Рекламации и въпроси към нас

Моля, свържете се с нас на телефон +359 897099662, за да обсъдим всякакви въпроси, свързани с продуктите или услугите, предоставяни от Студио Аромати.

 

10. Спорове. Алтернативно решаване на спорове

Надзорен орган за защита правата на потребителите в България е Комисията за защита на потребителите с адрес: 1000 гр. София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6;  тел.: (02) 980 25 24; факс: (02) 988 42 18; гореща линия: 0700 111 22 ; уебсайт: www.kzp.bg.

При спорове относно задължения, произтичащи от договори за онлайн продажби, при който не е постигнато споразумение, Вие можете да отнесете спора към органите за алтернативно решаване на потребителски спорове (АРС) при условията и по реда на чл.181а и сл. от ЗЗП. Допълнителна информация за алтернативното решаване на потребителски спорове може да се открие в уебсайта на Комисията за защита на потребителите на адресhttps://kzp.bg и в платформата за онлайн решаване на спорове ОРС.

 

11. Съдържание и авторски права

Уебсайтът съдържа авторски материали и текстове, изображения, графични лога, графики, лога на търговски марки, бази данни и софтуер, които са собственост или са лицензирани от Студио Аромати и са защитени от българските и други приложими закони и конвенции за авторски, сродни и други права върху интелектуална собственост. Възпроизвеждането на съдържанието, на уебсайта и/или който и да е негов елемент, обект на интелектуална собственост, може да се извършва само и единствено с писменото съгласие на Студио Аромати или на неговите праводатели. Използването на услугите и на уебсайтa не предоставя на потребителите каквито и да е права върху обектите на интелектуална собственост в цялост, нито върху която и да е част от тях.
 

12. За продуктите

Информацията и продуктите на този сайт не са предназначени за диагностика, лечение или превенция на заболявания и здравословни проблеми.

 

13. Фирмата си запазва правото да променя тези условия, като актуализира публикацията на сайта.

bottom of page