top of page

Как да прилагаме

Предварителен тест

Силно препоръчваме преди употреба да направите тест на малка част от ръката с избрания продукт. Ако нямате реакция, зачервяване или сърбеж, можете спокойно да продължите с ползването на продукта. Етеричните масла са силни растителни субстанции, които могат да предизвикат раздразнение. Ние сме изключително стриктни към максимално допустимите концентрации, но всеки човек има различна поносимост и в даден момент, поради някои външни обстоятелства като храна, замърсяване и т.н., е възможна реакция.

Това се отнася за всички видове козметика, особено за боите за коса.

Съхранение

Слънчевата светлина и топлината са фактори, които силно влияят на качеството на маслата. Съхранявайте ги на тъмно, далеч от слънце и топлина, на стайна температура. В горещите летни дни препоръчваме дори да поставите в хладилника, за да удължите срока на употреба.

Затваряйте веднага след употреба, за да намалите излагането на кислород, който също влияе върху живота на козметичните продукти.

Бременност

Поради силно потентните субстанции на етеричните масла, препоръчваме да не се употребяват комбинации с тях по време на бременност и период на кърмене. Въпреки, че след първите три месеца на бременността се счита, че рискът е изключително нисък, съветваме да се въздържате и да възстановите ползването им след като спрете да кърмите.

Да защитим най-малките

Пазете маслата далеч от деца. С постоянното си любопитство, те са готови да опитат всичко на мама и татко, но маслата определено са за внимателна употреба. Приложението им към децата трябва да бъде под наблюдение от възрастен и в допустимите норми.

 

Същото важи и за домашните любимци. Дори дифузерите, които освежават и ароматизират въздуха, е хубаво да се ползват внимателно, когато около вас има деца и животни.

christin-hume-505815-unsplash.jpg
bottom of page