top of page

Натурални парфюми

Създаването на парфюми е изкуство и професия с дълга история. В продължение на хиляди години, магията на ароматите е вълнувала въображението на хората, вдъхновени от природата и нейните богатства. От прости комбинации на основни натурални съставки до сложни, изящни композиции, парфюмерийните продукти се превърнаха в трайна част от ежедневието ни.

 

Натуралната парфюмерия е изкуството да се комбинират ароматни съставки от естествен произход като етерични масла и абсолюти, ръчно изработени тинктури от цветя и подправки и др., за създаването на синергия от естетически приятни аромати.

 

Има разлика, обаче, между натуралните парфюми и тези, продавани в моловете и съдържащи синтетични химикали. Ако на етикета е цитирана роза или сантал, вероятността те да съдържат истинска есенция от тях е минимална. Колкото и да са привлекателни за сетивата, хубаво е да знаем, че тези композиции са изградени от синтетични компоненти и могат да съдържат фталати.

 

Студио Аромати създава уникални ароматни композиции, които се свързват с вас, ако им позволите. Те ухаят прекрасно, подкрепят,  успокояват, тонизират, извикват усмивка на лицето или ви помагат да се освободите от всичко ненужно. Изборът е ваш!

„Когато се съсредоточим и вдъхнем един натурален аромат, ние можем постепенно да усетим космическата енергия, която той носи. По този начин можем да опознаем не само аромата и неговите терапевтични ефекти, но също и вътрешните, базисни влияния, метаболизирани от интелигентността на растението. Накрая, можем да се свържем директно с интелигентността на самото растение. Чрез тази практика на съзерцателна ароматерапия, можем да развием разбиране за това, че човешкото съзнание е едно с жизнените процеси в биосферата и всеобятния космос.“

 David CrowThe Practice of Aromatic Alchemy

bottom of page