top of page

Вълшебството на черният диамант

Актуализирано: 5.03.2022 г.


За спокойна и здрава кожа


Сред гомаж маските за лице, които предлага Студио Аромати, Magic Restart се отличава веднага с черния си цвят. И сигурно вече сте се досетили, че това се дължи на активния черен въглен, който е основата на маската.


Кое прави тази съставка толкова ценна?


Дори и да звучи невероятно, малко сажди блестящо почистват кожата. Черният въглен е мощен магнит за замърсявания и токсини. Има свойството да се свързва с тях и да ги абсорбира, като кожата става чиста, свежа и дишаща.

#масказалице


Най-ранните данни за използване на черен въглен са от Династията Минг. Китайските лечители използвали „черният диамант“ за формулиране на лекарства и филтриране на вода за чай. При филтрирането, въгленът добавя минерали като калций, магнезий, натрий, което, от своя страна, придава сладък вкус на водата.Още по-силно действие има активния черен въглен, чиято по-голяма повърхностна площ усилва капацитета на извличане на замърсяванията, без самия той да прониква в кожата.


И едно чудесно качество в допълнение – измива се идеално с вода!


Какъв е ефектът от маската?


Продуктите на Студио Аромати са насочени към натурална грижа за кожата, с нежно и здравословно действие, подходящи и за най-чувствителните.


Силно концентрирана, вдъхновена от принципите на аюрведа, изключително мощна, маската почиства в дълбочина, като едновременно с това лекува обриви, зачервявания и силни възпаления.Сред анти-възпалителните съставки, бихме искали да се спрем на индийския босилек. Неговите изразени анти-микробни свойства спират развитието на бактериите, което го прави изключително подходящ при акне и екзема. Съдържа желязо, калций, магнезий, витамин С и витамин К, силен антиоксидант. Всички те заедно лекуват инфекциите, стимулират клетъчната обмяна и помагат за поддържане на нужните нива колаген.


За кого е маската Magic Restart


За хора с раздразнена или възпалена кожа вследствие на излагане на силни дразнители като студ, вятър, дим, мръсен въздух, стрес, физически труд или спорт в прашна среда, дори дълъг престой пред компютъра.


При акнетична кожа, без значение от възрастта. Освен лечебните свойства, маската меко ексфолира кожата, за да свали мъртвите клетки и постепенно да изглади белези и петна. #акне


Жени и мъже – всички имаме нужда от помощ, когато кожата ни има нездрав вид. Със сладък, шоколадов аромат, маската отпуска сетивата за няколко минути блаженство.


Повече за маските за лице можете да научите в страницата Колекция на Studio Aromati.

Последни публикации

Виж всички