top of page

Готови ли сме за сезона на настинките?

В сезонът на настинките и гриповете, ще ви покажем как ароматерапията може да помогне за вашия комфорт.

#грип #настинка


със сироп и шал срещу настинка

Определени етерични масла могат да бъдат мощна подкрепа за вашата имунна система. Те ще ви помогнат да дишате свободно, да затихнат болките в мускулите, да отмине главоболието, ще повдигнат и успокоят духа ви. И всичко това, придружено с изящни аромати.


Днес ще ви разкажа как да си направите инхалатор, който помага при главоболие, подобрява дишането при запушен нос и ви дава повече енергия. Просто носете инхалатора със себе си и го използвайте периодично през деня. Наистина помага! Етеричните масла в този инхалатор имат сходни химически компоненти (това не са изкуствени химически вещества, а естествен компонент в състава на маслото) и се комбинират прекрасно.


Черният пипер е топло, греещо, пикантно масло, чудесно за отпушване на синусите. Евкалиптът е известен с подобряване на дишането. Отпушва бронхите, намалява слузта и подпомага цялостната дихателна система. Фрагониа е по-малко известно масло, с цитрусово-пикантен аромат, което балансира имунната система, успокоява дишането и създава усещане за спокойствие.


А ето и рецептата:

1 празен инхалатор 2 к масло от Чер пипер (Piper nigrum) 5 к масло от Евкалипт (Eucalyptus globulus) 5 к масло от Фрагониа (Agonis fragrans)

Капнете от маслата в чиста порцеланова чинийка и потопете памучната част на инхалатора до пълно попиване на маслата. Поставете обратно в инхалатора. Свалете капачката и вдъхнете дълбоко няколко пъти. Помнете да затваряте плътно капачката ,за да запазите аромата по-дълго време.

#рецепта #ароматерапия


Успех!


В случай, че не желаете или нямате възможност да си приготвите сами, можете да поръчате при нас и ние с радост ще го приготвим за вас.


По материали на Aromahead Institute

Последни публикации

Виж всички
bottom of page