top of page

Кое е доброто почистване на лице

Актуализирано: 7.06.2019 г.

Или важно ли е за вас здравословното отношение към себе си.Когато става въпрос за ексофолиране, има много методи, които ще ви свършат работа, но и същевременно могат да влошат състоянието на кожата, да я направят суха или твърде чувствителна. Ако вече ви се е случвало, време е да се запознаете с гомаж (fr. gommage) маските за лице - най-нежният начин за отстраняване на мъртвите клетки.


Гомаж маските съдържат мощни, но щадящи съставки, които почистват идеално кожата, като запазват естествения липиден слой за защита от атмосферните промени или движение в PH нивата. Тези маски имат малко по-груба консистенция, макар някои да са формулирани и като фина паста. Лицето се покрива с маската и след няколко минути се изплаква с вода. Вместо да изстъргват горния слой на кожата, те се свързат със замърсяванията и ги извличат, без да изострят чувствителността на кожата.


Синтетичните или традиционни маски са твърде агресивни, водещи до нежелани реакции и отрицателно влияние върху естественото ниво на PH. Гранулите в тях полират кожата, докато гомаж маските извличат ненужното от нея. Това е съсвем различен подход към почистването, който се среща и при почистващите масла за лице. В гомаж маските може да има глини, прах от нахут, портокалови кори, бадемово или овесено брашно и др.


Манон Пилон, известен автор и обучаващ в сферата на козметиката, казва че скрабовете работят на принципа на механичната ексфолиация. „Гомаж маските са по-здравословни, защото стимулират клетъчното обновяване без да травмират кожата. Целта на гомаж маските е да премахне равномерно повърхостния слой мъртви клетки, след което лицето блести от здраве“.

Освен основното си предназначение, гомаж маските превъзходно комбинират хидратиращо и изсветляващо действие. В тях има разнообразие от допълнителни съставки като куркума и нийм за акне, санталово дърво за чист тен, мед или козе мляко за суха кожа.


Грижете се с нежност за своята кожа!


Гомаж маски на Studio Aromati: Маска за лице със зелен чай, Маска за лице с хибискус и роза и Коригираща маска за лице.

Последни публикации

Виж всички