top of page

За диетите с любов


Етеричните масла и тяхното влияние върху апетита за здравословен хранителен режим


Диети с любов


Празниците и богатите трапези все още продължават, но погледите все по-често се отклоняват към кантара. Особено, ако копчето на панталона изглежда непостижимо трудно за закопчаване. Запазете спокойствие - надежда има!

Хората имат развито чувсто за миризми. Учените са установили, че когато сме гладни, сетивата ни за мирис се изострят с цел да намерим храна. Задейства се механизъм за оцеляване. Доказано е, че предпочитанията към сладки аромати като напр. шоколад, водят до повишаване на апетита, и обратно – неутралните аромати го подтискат.

Свързвайки почти мигновеното действие на етеричните масла върху мозъчните възприятия и възможността за повлияване на апетита чрез обоняние, ни настройва оптимистично за новата 2019 година. Ще бъдем стройни и красиви!


 

Ето и някои от маслата, които могат да помогнат в това начинание:


Грейпфрут


Свежият цитрусов аромат на маслото не е единственото му приемущество. Грейпфрутът активира ензими, които помагат на тялото в разграждане на подкожните мазнини, особено тези, изгарящо голямо количество калории. Всъщност тези мазнини отделят триста пъти по-голяма енергия от другите тъкани в тялото. Освен това, маслото е богато на определени съставки като D-limonene, които повишават метаболизма. То поддържа работата на лимфните жлези, като по този начин подобрява абсорбирането на хранителни вещества в тъканите и кръвоносната система. Затова е много предпочитано и за борба с целулит.

За употреба, капнете в дифузер или използвайте комбинация от 1% в растително масло, локално, върху стомаха.


Джиджифил CO2


В процеса на отслабване е важно да внимавате за доброто храносмилане и абсорбиране на хранителни вещества. Джинджифил CO2 (екстракция с въглероден диоксид) съдържа джинджерол с доказано намаляване на възпаленията и повишаване абсорбирането на витамини и минерали, което води до подкрепа на клетъчната енергия в тялото и, съответно, загуба на тегло.

Насладете се на топлия аромат на подправки в дифузера или личния ви ролон. Масажирайте 1% разтвор върху корема.


Канела


Безупречният чревен тракт е предпоставка за здравословно, дълготрайно отслабване. Маслото от канела съдържа съставки, които помагат за растежа на добрите бактерии в горния храносмилателен тракт. Една от тези съставки е еугенол, налична в голямо количество в канелата. Еугенол намалява симптомите на храносмилателни неразположения като разстроен стомах, гадене, диария. Когато използвате масло от канела, отбележете че то е силен дразнител на лигавицата и може да предизвика кашлица или дразнене на носа, очите и устата. Много малко от това мощно масло е нужно, а именно максимално 0.6% за локано приложение или при употреба в дифузер, да бъде на кратки интервали.Лимон


Свежестта на лимона има невероятмо много ползи, сред които намаляване на теглото. Когато навън е сиво и мрачно, лимонът добавя капка настроение в живота, мотивира да прогоните тъгата.Кукркума CO2


Топлият и пикантен аромат е познат на кулинарите, но може да помогне и за успокояване на стомашни неудобства. Подуване, газове, болки – добавете няколко капки към лъжица растително масло и масажирайте корема.


 

Ако предпочитате готова комбинация от масла, можете да поръчате при нас Инхалатор за тънка талия.

Последни публикации

Виж всички