top of page

Значението на цветовете при избора на подаръкНие възприемаме света около нас чрез сетивата и значението на цветовете е постоянна част от нашата комуникация. Осъзнато или не, това въздействие извиква цяла палитра от емоции, както и изпраща фино послание към получателя. Психологията на цветовото усещане определя някои повтарящи се модели, които бихме могли да приложим при избор на подарък за близки хора, колеги, клиенти, дори и ако това е само елемент от опаковката.


Червен

Цветът с универсално приложение, който олицетворява живот, любов, виталност, динамика. Неговата огнена душа извиква у получателя на подарък ответно чувство на топлота, несъзнателно усещане, че е обичан и ценен. Подходящи случаи за подарък в червено са годишнини, предложение за брак, денят на жената, романтични подаръци, особено в комбинация с ярък, ален букет.


Оранжев

Асоциира се най-силно с креативност, промяна, движение. Оранжевото се свързва със смяна на сезоните, с напредване в живота. Чудесен избор при промоции, завършване на образование или степен, повишение, оттегляне от професионална кариера.


Жълт

Жълтото концентрира в себе си най-много енергия, жизненост, блясък. За повечето хора то се свързва със слънце и щастие, с младост, съответно подаръците в жълто извикват радост у получателя и несъзнателно повишават настроението. Незаменим акцент, когато целта е да разведрите някого и повдигнете духа му. Просто набюдавайте усмивката, която винаги се появява при подарък в слънчево жълто.

Зелен

Когато говорим за зелен цвят, асоциациите са изобилие, стабилност и обновление. Той е навсякъде около нас, всеки ден от живота ни. Носи усещане за баланс и хармония, затова присъства в подаръци при дълготрайни промени като смяна на работа, нов дом, нов бизнес, подарък към младоженци и др.


Син

Спокойствие и тишина. Този красив и богат цвят свързваме с мир и свобода. Ако избирате подарък за човек, който има нужда да се отпусне и забрави тревогите си, синьото е вашия цвят. Често се насочваме към него и при бизнес подаръци, тъй като символизира откритост, интелигентност, лоялност.


Розов

Напомня нежност, женственост, позитивност и игривост. Не е чудно, че е номер едно при продукти, ориентирани към дамите.


Бял

Чистота, невинност, добродетел. Този цвят често се свързва с ангели и доброта. Белите подаръци са чудесни за рождени дни, кръщане или новородено, сватби. Новото начало е възможност за вяра и оптимизъм, отваря нова страница и бялото комуникира идеално това послание. Комбинира се с всички цветове и отива на всички хора.


Златен Извиква асоциации за успех, лукс, високо качество. В почти всяка страна и културата, златото е символ на короната, на престиж и богатство. Той е топъл цвят, излъчващ енергия и сила, подходящ за подарък към мъже и жени, при разнообразие от поводи.


Вече знаете как влияят цветовете, които присъстват във вашия подарък. И все пак, най-важното е да бъде поднесен от сърце.


Разгледайте и ароматните подаръчни комплекти на Studio Aromati.
Последни публикации

Виж всички
bottom of page