top of page

Спите ли или се надявате да заспите

Актуализирано: 10.02.2019 г.

Дълбокият, здрав сън е предпоставка за успех.


Интересно, че известният банкер Буров също подчертава важността на съня за успешната реализация на човек. Негативите са познати на повечето от нас, затова да се фокусираме върху позитивите, а именно отлична работоспособност, енергичност, чудесно настроение, лъчезарност, привлекателност. О, да, няма рецепта за красота без здрав сън.

Какво могат да направят за нас маслата? Те помагат да отпуснем съзнанието и тялото, да изтрием тревогите, да се почувстваме спокойни, релаксирани и готови за сън.


Мандарина Свежият цитрусов аромат е невероятен за успокояване на ума и тялото преди сън. След дълъг ден, ако имате нужда от отпускане преди сън, ароматът на мандарина е чудесен начин да намалите напрежението. Разредете в концентрация 2-5% и използвайте локално или добавете във ваната. Също можете да капнете няколко капки в 2 супени лъжици душ гел.

Ето една комбинация за вана, която ще ви отпусне блажено: капнете 1 к масло от мандарина, 1 к Австралийски сантал и 3 к бергамот в 1 с.л. пяна за вана и добавете 1 чаша англиска сол.

Римска лайка Магическата сила на лайката е известна за добрия сън на деца и възрастни. Има сладък абълково-плодов аромат, който е предпочитан от мнозина за успокояване на нервната система и облекчаване на физическото и емоционално напрежение. В допълнение, помага при раздразнение и стрес, които могат да се отразят на съня, ако не се погрижите за тях.

Иланг-иланг Навлизаме във все по-прекрасни аромати. Сладкият и цветен иланг-иланг действа отлично за успокоение и намаляване на безпокойството. Ако харесвате масла с цветен аромат, иланг-иланг може бързо да се превърне в любимото ви масло преди сън. Подобрява настроението, отваря сърцето и се отнасяте блажено в царството на сънищата.

Ванилия Малцина не харесват сладкия и богат мирис на ванилия. Освобождава от чувства на напрежение и тревожност, което го прави перфектния избор след дълъг работен ден. Освен това успокоява ума и действа леко упояващо за сетивата – точно каквото ви е нужно преди сън.

Майорана, сладка Понякога тялото ни също има нужда от отпускане. Майорана е любимо масло при уморени мускули. Ако през деня сте работили усилено физически, в края на деня усещате дискомфорт, което не допринася за хубавия сън. Разредете до 2% в предпочитано растително масло и масажирайте мускулите.


Жасмин Аромат на щастие, спокойствие и удовлетвореност с едно вдишване. Силен, затова съсвсем малко е достатъчно в комбинация с други масла.

Роза Царицата на цветята носи усещане за сигурност и утеха, като успокояваща прегръдка в момент на тъга или вътрешен дисбаланс.

Индрише Широкоразпространен избор на масло за здрав сън, благодарение на свежия и цветен аромат. Ободрява сетивата, като едновременно освобождава напрежението, което идва от безпокойство и стрес. Чудесен вариант за жени в период на хормонални промени, тъй като балансира емоциите и настроенията, помага за бързо заспиване и продължителен сън.

В следващата публикация ще ви запознаем с рецепти за релакс и спокоен сън.

Последни публикации

Виж всички